fektetetlogo

RÓLUNK

MINDEN ÍZÉBEN VEGÁN

2019. október 10-e volt a napja, hogy a Magyarországon hat éve alapított (Győrben), több vidéki városban sikeresen működő étterem hálózat, a fővárosban is megnyitotta kapuit. Az ÉLELEM ÉTTEREM BUDAPEST, a belváros szívében, az V. kerületben, a Parlament mellett, az ország egyik legrégebbi vegán étterem helyén, egy teljesen felújított környezetben várja Vendégeit. Az alapító tulajdonos, és párja-társa által üzemeltetett étterem kínálatában tovább viszi a már megszokott magas minőséget, mely megnyílvánul az alapanyagok kiválasztásában, felhasználási módjában, és a szeretetteljes, vendégközpontú kiszolgálásban is.
Éttermünkben csakis gluténmentes alapanyagokkal dolgozunk, azokból is a minőséget tartjuk szem előtt. Mellőzzük a keményítőket, szénhidrátcsökkentett liszteket használunk, mint például köles, hajdina, barnarizs, tápióka, zab, quinoa. Nálunk minden glutén, tej, tojás, cukor, és adalékanyagmentes, és inkább választjuk a valódi ízeket!
A lehető legkevesebbet sütünk bő olajban, ha olajat használunk is a hidegen sajtolt, extra szűz fajtákat preferáljuk. Édesítésként almaszirupot, esetleg eritritet használunk. Az ételek tekintetében vegán és nyers vegán választék is található, mely közül az utóbbit hőkezelés nélkül készítjünk, így megtartva a lehető legtöbb vitamint és ásványi anyagot. Ezen kívül hagyományos ételek, kompromisszumok nélkül, egészséges alternetívákkal, street foodok, napi menük, desszertek. Garantáljuk, hogy aki nálunk eszik, az utolsó morzsáig táplálékul szolgál a testnek és léleknek egyaránt. Mi tényleg szeretnénk esélyt adni bolygónknak a túlélésre! Így éttermünk nem csak a termékeink tekintetében óvja környezetünket! Minden ami az ételek elkészítéséhez kell, beleérve a csomagolóanyagokat is, lebomló és újrahasznosítható anyagokból származnak!

PARTNEREINK

MINDEN IZÉBEN VEGÁN

A lehető legkevesebbet sütünk bő olajban, ha olajat használunk is a hidegen sajtolt, extra szűz fajtákat preferáljuk. Édesítésként almaszirupot, esetleg eritritet használunk. Az ételek tekintetében vegán és nyers vegán választék is található, mely közül az utóbbit hőkezelés nélkül készítjünk, így megtartva a lehető legtöbb vitamint és ásványi anyagot. Ezen kívül hagyományos ételek, kompromisszumok nélkül, egészséges alternatívákkal, street foodok, pizzák, napi menük, desszertek.